B Together

B Together

London, UK

Holland Harvey has delivered a family-focused members club in St. John’s Wood – revitalising a prominent building on the high street through its conservation and adaptive reuse. The project unites a collection of disparate spaces to create a scheme that supports a rich and diverse mix of uses characteristic of the conservation area it sits within.

A large conservatory was constructed to the rear of the building on the second floor to accommodate a member’s lounge connected to a soft play space, allowing both parents and children alike to enjoy the space together.

The club entrance on St. John's Wood High Street © Nicholas Worley

The member's lounge is withing a newly constructed conservatory to the rear © Nicholas Worley

The bar in the member's lounge © Nicholas Worley

The member's soft play © Nicholas Worley

Yoga studio © Nicholas Worley

Art studio © Nicholas Worley

Axonometric concept image of the nursery

Early Years

On the first floor, a fully Ofsted accredited nursery offers progressive early years learning in a space designed to promote learning through play and exploration, including principles of environmental awareness. Custom joinery and creative use of recycled and sustainable materials have been used to create a playful environment for the children to explore and engage with their surroundings.

Alongside the Nursery, this floor also plays host to a number of different uses including Co-working space and private meeting rooms encouraging flexible working alongside parental responsibilities, whilst studios for art, yoga, and meditation classes provide respite for members. A new stair was inserted into a void that cuts through the first and second floors of the building, providing a dramatic link between these member spaces.

© Nicholas Worley

The nursery © Nicholas Worley

The children's lunch table © Nicholas Worley

Nursery bathrooms

Co-working space © Nicholas Worley

Co-working © Nicholas Worley

A new central stair links the key spaces © Nicholas Worley

The space offers facilities that cater to all ages, focused around the notion of the family spending time together. On the ground floor, a public restaurant and retail space open to a light filled conservatory, previously an alleyway, which centres around a cooking school specialising in sustainable/zero waste cooking techniques.

Feast - a zero waste public restaurant on the ground floor © Nicholas Worley

Rear atrium seating in Feast © Nicholas Worley